Sidor

onsdag 23 november 2011

Debattartikel om Uppdrag Granskning

Angående fallet som togs upp i Uppdrag Granskning 2 november, om paret som fick sina barn omhändertagna då det fanns misstankar om sexuella övergrepp, har Hjördis Flodström Enquist (hette hon inte Hjördis Flodström Nilsson sist jag skrev om henne?) skrivit en mycket bra debattartikel; Uppdrag Granskning föder hat.
Det var Hjördis som fick mig att få upp ögonen för Uppdrag Gransknings partiskhet när hon under kursen "Socialt arbete med barn och familj" berättade lite om fallet i Oskarshamn där två föräldrar med utvecklingsstörning fick sitt barn omhändertaget.
Det farligaste med detta är att det inte bara påverkar allmänhetens åsikter om socialtjänsten i allmänhet och specifika handläggare i synnerhet (det har förekommit mordhot och polisbeskydd i båda nämnda fall efter Uppdrag Gransknings skildringar), men det påverkar även socialsekreterarnas benägenhet att exempelvis omhänderta barn. Den allmänna opinionen uppiskad av ett tv-program som inte lägger fram alla fakta skall inte reglera socialtjänstens arbete, det ska ske genom lagstiftning och socialstyrelsens riktlinjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...